Waarom transforma?

“The Times They Are a-Changin“

Wij willen van ons werk, werkwijze en werkplek genieten.

transforma bxl ziet liever samenwerking dan competitie: het is een plaats waar ondernemers en freelancers hun isolatie verlaten dankzij samenwerking en uitwisseling.

Onze missie beperkt zich niet tot een werkplaats en vergaderzalen aan ondernemers en organisaties te bieden. We zijn ‘change agents’ die een positieve impact op de maatschappij proberen te hebben. Hoezo?

  • het stimuleren van innovatie en ondernemerschap
  • het bevorderen van diversiteit
  • het promoten van sociale innovatie
  • het vergemakkelijken van een mensgerichte nieuwe manier van werken
  • het genereren van een positieve impact op Brussel
Hackathon

Voor ondernemers.. door ondernemers

transforma bxl is een project dat we op de lean startup manier hebben gecreëerd, voor ondernemers, door ondernemers

In maart 2014 hebben we een prototype gelanceerd op het voormalige terrein van Solvay Sport in Boitsfort. We hebben de haalbaarheid van het project getoetst, het concept verbeterd, de aanbod geadapteerd, en zijn naar onze huidige locatie in Evere verhuisd voor de echte opstijging…

In maart 2022 hebben we een andere locatie geopend: transforma Zaventem, een nieuwe gezellige coworkingruimte met een 1500m² opslagplaats vlakbij de luchthaven en de Brusselse ring.

Als je graag ons verhaal wilt kennen, hebben we enkele blogposts geschreven om onze reis te beschrijven: How we bootstrapped our coworking spacePart 1Part 2 and Part 3

Nu ligt de wereld aan onze voeten: onze ambities zijn groot en onze wil is sterk.

Maak deel uit van de droom!

Duurzame innovatie

We kunnen ons niet veroorloven om duurzaamheid als een modewoord te beschouwen die aan het einde van een jaarverslag moet vermeld worden. Duurzaamheid is niet alleen een noodzakelijke voorwaarde om de belangrijkste wereldwijde uitdagingen aan te pakken, maar ook een bron van nieuwe kansen.

Voor ons is duurzaamheid in een bedrijf een onmisbare factor die we met onze inspanningen verweven om innovatie teweeg te brengen. Lees ons Milieubeleid en MVO om meer informatie te krijgen over onze acties en verbintenissen op het gebied van duurzame innovatie. 

In de hedendaagse wereld moet een opkomende business model, product of dienst duurzaam zijn. Anders is het niet innoverend.

Hackathon
Hackathon

Een inspirerende ruimte..

..goed voor het bedrijf de ziel.

We codesigned het gebouw met lokale artiesten om werk opnieuw plezant te maken, zowel wanneer je alleen als wanneer je met jouw team werkt, of wanneer je van een co-creatieve activiteit in onze Innovation Garden geniet