transforma lab

Innovatie

We nemen het voortouw op gecocreëerde innovatie in Brussel door de organisatie en het hosten van workshops, lezingen, meetups, trainingen, en open ruimte evenementen waar innovatie vanuit de “bottom-up” methode plaatsvindt. 

Met onze innovatieprogramma’s zorgen we voor de transitie van organisaties naar lenigere nieuwe manieren van werken, gevoed door het ondernemingspotentieel van werknemers en geïnspireerd door duurzame, mens- en klantgerichte waarden.

Onze kwaliteitsvolle activiteiten en programma’s worden gecocreëerd met de samenwerking van partners en wereldberoemde experts uit ons ecosysteem. Wij behandelen veel thema’s zoals intrapreneurship, design thinking, lean startup, creativiteit, innovatie, team building, welzijn op het werk, enz.

Komende workshops & evenementen

Deze open workshops en evenementen worden door wereldberoemde experts en bestsellerauteurs gefaciliteerd. Het laatste nieuws en trends op het gebied van innovatie worden besproken. Koop jouw tickets rechtstreeks op de eventpagina of neem contact met ons op voor groepsreservaties of facturatieverzoeken.

Innovatieprogramma’s

Ontdek onze geïntegreerde programma’s en stimuleer het ondernemingspotentieel van jouw medewerkers, versnel innovatie en verander jouw organisatiecultuur.

Beehive experiential journey

Neem jouw teams mee voor een samenwerkend avontuur om innoverende manieren van werken te ervaren.
Het algemene doel is om hun samenwerking te verbeteren en hen aan te moedigen om hun intrapreneurialspotentieel te ontdekken. Het programma ligt halverwege tussen een workshop en een team day, en is ideaal om een innovatiecultuur te bevorderen binnen organisaties.

Jouw stappenplan voor intrapreneurship

Stuw de vooruitgang van nieuwe producten en diensten op de markt voor dankzij lean startup en de principes van bedrijfsondernemerschap. Wij begeleiden jou om engagement bij jouw werknemers op te wekken en hun vaardigheden en ondernemingsgeest te ontwikkelen.

Innovatiediensten

Dankzij onze “bottom-up” innovatieworkshops et onze consultancy diensten kan je leren om als een startup te innoveren aan de hand van design thinking, om een innoverende business model uit te werken en om de principes van Governance & Management 3.0 toe te passen met bijzondere aandacht voor duurzaamheid.

Als team ervaren

Wij geven teams de kans om nieuwe vaardigheden te verwerven en verschillende tools en technieken te ervaren op het gebied van growth hacking, verkoop, welzijn en creativiteit.

Onze focus staat op de volgende issues

Intrapreneurship:
Innovatie van binnenin

We helpen organisaties om hun intrapreneurship programma’s op gang te brengen. We ondersteunen hen van A tot Z op basis van een “lean startup” strategie, van het vestigen van een ondernemingscultuur tot het brengen van nieuwe producten en diensten op de markt.

We doen beroep op lokale en internationale experts en mentors om op maat gemaakte programma’s te co-creëren.

Sociale Innovatie
Social ondernemerschap

Ons algemene doel beschrijven we als “het goed willen doen door goed te doen”. Wij geloven in het potentieel dat sociale impact kan hebben op het stimuleren van innovatie.

Ons algemene doel beschrijven we als “het goed willen doen door goed te doen”. Wij geloven in het potentieel dat sociale impact kan hebben op het stimuleren van innovatie. Dit motto is het centrum van al onze activiteiten, aangezien wij positieve veranderingen aanmoedigen en een dynamisch ecosysteem van ondernemers versterken door de verschillende activiteiten en acties die we co-organiseren, zoals de Positive Impact Entrepreneurs , de Hack with refugees hackathon enz.

Onze manier van werken heruitvinden

Nieuwe waarden zoals samenwerking, verbondenheid, creativiteit, lenigheid, persoonlijke ontplooiing, gemeenschap, sociale impact, slimme mobiliteit en duurzaamheid krijgen steeds meer momentum in de professionele wereld.

Onze ambitie is om deze paradigmaverschuivingen vanuit een holistische hoek aan te pakken terwijl we onderwerpen zoals intrapreneurship, samenwerkingsplatforms, welzijn op het werk, nieuwe bestuursmodellen, enz. behandelen.

Sustainable innovation

We kunnen ons niet veroorloven om duurzaamheid als een modewoord te beschouwen die aan het einde van een jaarverslag moet vermeld worden. Duurzaamheid is niet alleen een noodzakelijke voorwaarde om de belangrijkste wereldwijde uitdagingen aan te pakken, maar ook een bron van nieuwe kansen.

Voor ons is duurzaamheid een onmisbare factor die we met onze inspanningen verweven om innovatie teweeg te brengen. In de hedendaagse wereld moet een opkomende business model, product of dienst duurzaam zijn. Anders is het niet innoverend.

Diversiteit bevorderen

We beschouwen dat het soms moeilijker voor sommigen is om als ondernemer erin te slagen, ofwel wegens hun geslacht, etnische groep of seksuele geaardheid.
Onze gemeenschap is zoals een ecosysteem dat rijk door zijn diversiteit is. In transforma bxl bestaat er geen discriminatie: we bevorderen echter personen uit alle achtergronden.

Boek onze co-creatie ruimtes

Verveeld door de gewone vergaderlocaties?

Onze Innovation Garden en Co-Creation Hall zijn creatieve vergaderzalen die specifiek voor co-creatie workshops, collectieve activiteiten, open ruimte evenementen en lezingen is ontworpen.

We houden van co-creatie, laten we erover praten!